Anders And & Co. 1949-2019

70 år med Anders And & Co. Egmont, 2019. 264 sider.

Bogen udmærker sig ved at komme rigtigt bredt rundt i gode Anders And & Co.-historier fra hele perioden, og ikke blot genoptrykke for 117. gang de (i øvrigt fantastiske) Carl Barks-historier.

Der er faktisk kun to Barks-historier: Den første historie i det danske blad, Anders And som brandmand, og så klassikeren over alle om De firkantede æg fra Peru (som altid tåler genlæsning). Derudover kommer vi meget bredt rundt i tegnere af Anders og Mickey fra alle 70 år, så der var rigtigt mange historier, der var nye, selv for en nørd som mig. Samt enkelte, jeg måske svagt kunne erindre fra barndommens læsning af ugebladet, men hvor gensynets glæde var stor, fx med Fætter Vims, Moby And, Store stygge ulv og Sorte Slyngel.

Derudover er der en række små gode artikler, der fortæller lidt om bladets kulturhistorie, og om de udvalgte historier. Rigtigt fint.

Bogen er trykt i meget høj kvalitet, så også på den måde er læsningen en stor og ublandet fornøjelse. 70-års-jubilæet kunne dårligt være markeret på bedre vis – men de to redaktører, Svend Skytte og Niels Houlberg Hansen er også nogle seje halse, og de bedste, man kunne sætte til jobbet.

Første oplag blev hurtigt udsolgt, men nu er 2. oplag kommet – så jeg kan kun anbefale at anskaffe et eksemplar, der er til nogle rigtigt dejlige timer!

Skriv et svar